Zoran Kesić i Draža Petrović razvedrili Trsteničane

Izvor: Danas, 10.Avg.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Kesić i Draža Petrović "razvedrili" Trsteničane

Na Omladinskom trgu u Trsteniku gosti tribine u okviru projekta "Razvedravanje" bili su autor i voditelj emisije "24 minuta" Zoran Kesić i dugogodišnji novinar i kolumnista Dragoljub Draža Petrović.

Ovo je prva tribina "Razvedravanja" koja je bila održana na otvorenom, pred više od četiri stotine ljudi.

- Trg na kome smo imali tribinu bio je pun ljudi, nadam se da smo ih zainteresovali, sigurno nasmejali i mislim da je zbog toga večerašnja tribina opravdala svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << naziv "Razvedravanje". Po mojoj teoriji, najvažnije je ono što vidiš nakon ovakvih tribina. Raspoložena i nasmejana lica koja se razilaze sa Trga govore da je utisak o nama pozitivan, kao i moj utisak o Trsteniku u kome sam prvi, ali sam sigurno ne i poslednji put - rekao je Kesić i dodao da je mnoštvo dece na samom trgu i centru grada dobar znak za Trstenik i dokaz da je Trstenik grad ljubavi.

Kesić i Petrović su na duhoviti način, u stilu emisije "24 minuta", preko sat vremena govorili o stanju u društvu i na političkoj sceni Srbije i istakli da tu ima pregršt materijala za šalu i satiru. Tokom letnje pauze pomenute emisije Kesić ističe da se materijal uveliko sakuplja i da gledaoci mogu da budu sigurni da će emisija "24 minuta" emitovati već od septembra. Na scenariju emisije i dalje će raditi i ekipa "NJuz neta". Kesić dodaje i da će se, ukoliko nedostane satiričara, britkog jezika i prepoznatljivog stila, osloniti na Dražu Petrovića, kao na tribini održanoj u Trsteniku.

- Pre nekoliko nedelja bio sam gost u Trsteniku i sa posebnim zadovoljstvom otvorio seriju Tribina "Razvedravanje" promocijom knjige "Žvaka u pepeljari". Današnja tribina sa Zoranom Kesićem bila je dobar razlog da se vratim u Trstenik koji se za ovih par nedelja nije promenio. Ostao je grad u kome se vodi dijalog i u kome postoji prostor da se čuju različita mišljenja - istakao je Petrović.

Na održanoj tribini Trstenik, grad između Vrnjačke Banje i Kruševca, dobio je i svoju satiričnu definiciju po kojoj postao grad između "vazduplohova" sa jedne i "telepromtera" sa druge strane i grad "svemirskim godinama" udaljen od prve slične teritorije u Srbiji.

Cilj tribina pod nazivom "Razvedravanje" je da se kroz razgovor akademicima, publicistima, piscima i satiričarima skrene pažnja na probleme u društvu, da se njima pristupi na ozbiljan, ali i drugačiji način, kroz humor i satiru. Krajem jula gosti "Razvedravanja" bili su profesorka Srbijanka Turajlić i glavni odgovorni urednika Danasa, Zoran Panović. Teme koje su tada pokrenute, a odnose se na obrazovanje i stanje u medijima, ostale su otvorene i o njima se u Trsteniku i danas govori što je znak da "Razvedravanje" opravdava svoju svrhu, otvara važne društvene teme i pokreće dijalog.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.