„Zlatna svadba“ za 27 parova

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zlatna svadba“ za 27 parova

Opština u Trsteniku priredila svečani prijem za čak 27 ovdašnjih parova koji ove godine obeležavaju "zlatnu svadbu". U sali za venčanja uručene su im i posebne medalje LOKALNA samouprava u Trsteniku je za 27 ovdašnjih parova, koji su u braku "sastavili" 50 godina, u četvrtak priredila svečani prijem, a u sali za venčanja su im uručene i posebne medalje. - Iako smo se spojili posredstvom provodadžije, još se nismo pokajali - svedoče Trsteničani Angelina >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i Miroslav Ristić. - Tada nije bilo vreme za "ljubav na prvi pogled", pa smo se venčali tek posle pola godine, ali je sve kasnije bilo lepo, pa i sada živimo u slozi. PROČITAJTE JOŠ: OBJEKTI POD ZAŠTITOM DRŽAVE: Spomenici kulture širom Požarevca Po sličnom "receptu" su brak sačuvali i Nikolići iz Donjeg Ribnika. Mirjana i Slobodan savetuju mlađe da budu strpljivi i imaju razumevanje za osobu sa kojom su razmenili burme, a "mladoženja" se kune kako bi - da mora ponovo da se ženi - opet izabrao upravo svoju Mirjanu... Inače, pre pola veka je u Trsteniku sudbonosno "da" godišnje izgovaralo između 60 i 70 parova. - Lane smo odlučili da obeležavamo jubileje koji su značajni i za čitavu opštinu, koja je između dva popisa ostala bez gotovo 7.000 ljudi, pa nam je važno da afirmišemo ovakve zajednice - kaže prvi čovek Trstenika Aleksandar Ćirić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kako je 27 bračnih parova u Trsteniku proslavilo zlatnu svadbu

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2019

Da ih posebno nagradi za dobijenu “bitku”, odlučili su u četvrtak u opštini Trstenik, gde je “zlatnim supružnicima” priređen svečani prijem i uručene posebne medalje. Simbolično, u sali za venčanje U dobru i zlu, pa tako 50 godina:čak 27 parova iz trsteničkog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.