VIDEO - Gašić: Volim novinarke koje lako kleknu

Izvor: Radio 021, 07.Dec.2015, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO - Gašić: Volim novinarke koje lako kleknu

Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je u Trsteniku potez novinarke koja je čučnula kako ne bi bila u kadru, prokomentarisao najgrubljim seksističkim rečima: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Novinari su čekali ministra za izjavu, nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj", a neki od njih čučnuli su kako ne bi bili u kadru dok Gašić govori.

Kada je prišao novinarima, Gašić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << upitao da li ih je portparol Ministarstva odbrane držao sve vreme napolju, a zatim je, videvši novinarku koja kleči, dodao: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Izjavu su zabeležile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na Jutjubu i raširila po društvenim mrežama.

Gašićeva izjava izazvala je osudu na društvenim mrežama, a na nju je reagovao i poverenik za zaštitu informacija Rodoljub Šabić.



Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je izvinjenje zbog uvredljivog komentara koji je uputio novinarki. Gašić je uputio pisanu izjavu medijima nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu.



"Želim da se javno izvinim novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog današnjeg sramnog i skandaloznog ponašanja. Opravdanja na svoju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam"
, naveo je Gašić.

Kako je dodao, on moli i novinarku B92 i sve građane Srbije da mu "veruju da se zbog izjave iskreno kaje". Njegovo izvinjenje objavilo je i Ministarstvo odbrane na zvaničnom Tviter nalogu.

Vučić: Šokiran sam postupkom Gašića

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je šokiran današnjim postupkom ministra odbrane Bratislava Gašića. "Šokiran sam time što je danas uradio ministar Gašić. To smatram ne samo neprimerenim, već i neodmerenim i nepristojni ponašanjem i za takvo sramno ponašanje ne postoje reči opravdanja", rekao je premijer.

"Razume se, u skladu sa tim, donećemo odluku o tome kako i na koji način ćemo i sopstvene odgovornosti i sve drugo preispitati u narednom periodu", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.