Trstenik, borba za svako radno mesto

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trstenik, borba za svako radno mesto

Američka "Amfenol automative korporacija", jedan od vodećih globalnih proizvođača elektronskih i optičkih konektora i kablovskih sistema, od avgusta posluje i u našoj zemlji. U industrijskoj zoni u Trsteniku, na 7.000 metara kvadratnih pokrenula je proizvodnju kablova u auto-industriji.
Zvaničnom otvaranju fabrike, koja nakon višedecenijskog iščekivanja, predstavlja prvu inostranu takvu investiciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ovom gradu, prisustvovaće predsednik Aleksandar Vučić.

Nekada prepoznatljiva po Prvoj petoletki, industrijskom gigantu koji je u vreme najvećeg prosperiteta zapošljavao 17.000 ljudi, Opština Trstenik se godinama suočava sa problemom nezaposlenosti.
Na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja je blizu 4.400 lica . U potrezi za poslom mnogo se mladih iselilo. Otuda u gradu na Zapadnoj Moravi svaku novu investiciju vide kao šansu za oživljavanje čitavog kraja.
U obezbeđivanje i opremanje nove industrijske zone Opština Trstenik investirala je 125 miliona dinara. Efikasnost lokalne uprave koja je za samo šest meseci stvorila uslove za pokretanje proizvodnje opredelila je investitore iz Amerike da fabriku otvore u Trsteniku .
"Amfenol trenutno upošljava 130 radnika, a plan je da sa proširenjem proizvodnje, naredne godine, u njemu do posla dođe još 1.000 ljudi. Za opštinu koja je između dva popisa ostala bez 7.000 stanovnika, otvaranje svakog novog radnog mesta je od izuzetnog značaja."
Predsednik Opštine Trstenik Aleksandar Ćirić rekao je da je za njih u Trsteniku to životno pitanje.
"To je jedan novi život , opstanak hiljade naših porodica, a ujedno to je i siguran znak da ćemo nastaviti da napredujemo kao opština i da stalno podižemo standarde. Proizvodnja je na kraju i krenula, a kako nam investitori kažu oni imaju u planu da je šire i tako im je zadatak da svake godine za 20 odsto uvećavaju svoju proizvodnju, a samim tim i broj radnika", naveo je Ćirić.
Nova radna mesta najavljuju i u četiri fabrike Prve petoletke koje su u protekle tri godine , uz pomoć države, značajno popravile poslovanje, redovno izmiruju sve svoje obaveze, što je omogućilo da Opština Trstenik nakon mnogo godina zabeleži suficit u budžetu.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Amerikanci stigli u Trstenik: Nova fabrika, šansa da oživi kraj

Izvor: B92, 13.Dec.2018

Beograd -- Američka kompanija "Amphenol Automotive Technology" otvoriće danas novu fabriku u Trsteniku...Ova firma poznata je po proizvodnji elektronskih i optičkih konektora, kao i kablovskih sistema. Ona od avgusta posluje u našoj zemlji, a sada u industrijskoj zoni u Trsteniku, u halama površine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.