Trstenik: Pooštravanje mera, pre svega za ugostiteljske objekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2020, 16:11

Trstenik: Pooštravanje mera, pre svega za ugostiteljske objekte

Štab za vanredne situacije opštine Trstenik, usled povećanja broja novozaraženih virusom korona, a na predlog Zavoda za javno zdravlje Kruševac, doneo je odluku da se ponovo uvede vanredna situacija.

Predsednica opštine Milena Turk izjavila je da je, s obzirom da su se oboleli zarazili u kafićima, rešeno da se pooštre preventivne mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje se pre svega odnose na ugostiteljske objekte.

U poslednjih 10 dana septembra došlo je do skoka novozaraženih, a Zavod za javno zdravlje Kruševac utvrdio je ispitivanjem kontakata obolelih da je do zaražavanja došlo u kafićima.

Kako je Milena Turk rekla za Tanjug, ugostiteljski objekti koji imaju bašte sada mogu raditi do 23.00, a oni koji rade u zatvorenom prostoru do 21.00.

Ograničen je i broj osoba u zatvoren prostoru na pet ljudi ako nije moguće obezbediti distancu veću od dva metra, a kako ističe Turkova, podrazumeva se da je svuda obavezna zaštitna oprema, pojačana dezinfekcija i insistiranje na distanci.

Ona je navela da je na teritoriji opštine Trstenik od početka epidemije do sada registrovano ukupno 113 zaraženih, a da je primećeno da je porastu novozaraženih u poslednjoj nedelji septembra prethodilo nepoštovanje preventivnih mera od strane građanstva u kafićima.

"Zato smo mi doneli odluku da pooštrimo te mere kako bismo predupredili dalje širenje bolesti", navela je Milena Turk.

Doktorka Žaklina Ristić kazala je za Tanjug da su u Trsteniku u septembru imali relativno mirnu epidemiološku situaciju i precizirala da je u prvoj nedelji tog meseca bilo samo tri pozitivna na kovid-19, u drugoj takođe tri pozitivna, a u trećoj nedelji je zabeležen blagi skok - pet pozitivnih.

"U poslednjoj nedelji septembra, odnosno poslednjih 10 dana, došlo je do skoka od 13 novozaraženih i na predlog epidemiologa i Zavoda za javno zdravlje Kruševac predsednica opštine je ponovo uvela vanrednu situaciju na teritoriji opštine Trstenik", rekla je doktorka Ristić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.