Trstenik: Eko-znaci pored Morave, deo reke očišćen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2021, 14:05

Trstenik: Eko-znaci pored Morave, deo reke očišćen

Na obali Zapadne Morave u Trsteniku, čiji deo je danas očistila grupa volontera, postavljeni su eko-znaci sa ciljem, kako su istakli iz Kancelarije za mlade u Trsteniku, da se na taj način podigne svest o značaju očuvanja i zaštite životne sredine.

Grupa volontera očistila je deo obale na gradskoj plaži u Trsteniku.

Nikola Milivojević koordinator Kancelarije za mlade, izjavio je nakon te akcije da se prvi deo aktivnosti odnosio na čišćenje obale Zapadne Morave, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na tri lokacije.

"Drugi deo aktivnosti odnosio se na postavljanje eko-znakova sa originalnim natpisima, nakon raspisanog konkursa, kako bi se mladi na svoj način obratili i poslali poruku ljudima koji zagađuju našu reku", kazao je Milivojević.

Milena Turk, predsednica opštine Trstenik, rekla je da je zadovoljna zbog dobrog odziva mladih koji su se uključili u akciju.

Turk kaže da je ovo dan kada treba da se podsetimo da planetu nismo nasledili, već samo pozajmili od potomaka i da moramo da se sa pažnjom o njoj staramo.

"Opština Trstenik preduzima velike projekte u oblasti zaštite životne sredine. Uskoro ćemo sanirati našu deponiju. Narednih dana ćemo se aktivno baviti i pošumljavanjem. A naredne godine ćemo izgraditi i postrojenje za preradu otpadnih voda. Ali, postavljanjem eko znakova ćemo ukazivati na značaj da otpadu nije mesto pored reka", rekla je predsednica opštine.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.