Izvor: RTS, 13.Avg.2021, 12:08

Trsteničani priredili doček Milenku Sebiću, bronzani olimpijac dobio i priznanje "Najmoravac"

Večeras se orila pesma u Trsteniku, na dočeku osvajača bronzane medalje u streljaštvu Milenka Sebića, koji je ponikao iz ovog mesta sa Zapadne Morave.
"Ti si naš ponos" - orilo se centralnim trgom u Trsteniku. Milenko Sebić uspeo je da napravi rezultat karijere u disciplini 50 metara malokalibarskom puškom trostav.

"Ovo je prva medalja koja stiže u Trstenik, iako je tako mali, imamo nekoga koji je sa Olimpijade doneo medalju i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neće biti poslednja nadamo se. Pa da opet slavimo, da se okupimo u ovom broju", kaže jedan Trsteničanin.
Sebićeva bronzana medalja ima zlatan sjaj za Trsteničane koji su dočekali svoje prvo olimpijsko odličje.
"Još kao mali sanjao sam da se popnem na taj balkon. Evo posle toliko godina uspeo sam. Medalja sama znači mnogo, sama medalja na Olimpijadi znači krunu sportske karijere, što se kaže nema dalje od toga, najjače je takmičenje," rekao je Milenko Sebić.
Milena Turk, predsednica opštine Trtsenik kaže da je ovo zaista izuzetan rezultat.
"Mi se ponosimo svakim postignutim rezultatom kao da je naš lični i još snažnije ćemo podržati sportiste i Milenka u svim naporima da oživi naše strelište i da postignemo što bolje rezultate," navela je predsednica opštine.
Nakon dočeka na trgu, u okviru manifestacije "Trstenik na Moravi", Milenku Sebiću dodeljeno je priznanje "Najmoravac".
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.