Sudije položile zakletvu pred predsednicom parlamenta

Izvor: RTS, 06.Nov.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije položile zakletvu pred predsednicom parlamenta

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju u osnovnim sudovima, položili su zakletvu u Narodnoj skupštini, pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.
Zakletvu su položile sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju na sednici Skupštine Srbije 23. oktobra i na sednici 10. jula 2019. godine.

Sudije koje su položile zakletvu sudijsku funkciju obavljaće u osnovnim sudovima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Despotovcu, Trsteniku, Loznici, Petrovcu na Mlavi, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Aranđelovcu i Mionici, saopšteno je iz parlamenta.
Gojkovićeva je izrazila uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina u Srbiji.
"Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, kao novoizabrani nosioci pravosudnih funkcija, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, i cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini", poručila je predsednica Narodne skupštine.
Gojkovićeva je novoizabranim sudijama poželela uspeh u radu i izrazila uverenje da će, radeći po svojoj savesti i u skladu sa zakonom, obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i time doprineti ugledu sudske funkcije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sudije položile zakletvu pred predsednicom parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2019

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju u osnovnim sudovima, položili su danas zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom parlamenta Majom Gojković...Zakletvu su položile sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju na sednici Skupštine Srbije 23. oktobra i na sednici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.