Izvor: Objava, 20.Sep.2020, 10:30

Stefan Unić - Biografija

Stefan Unić - Biografija

Ime i prezime: Stefan (Jovica) Unić
Zanimanje: Student mašinstva
Znak u horoskopu: Vodolija
Porodična situacija: Sam
Politička pripadnost: Srpska napredna stranka
Funkcija: Odbornik u Skupštini opštine Trstenik
Izbori: 2020. godine
Mandat: od 20.08.2020. godine

Stefan Unić rođen 21. januara 1998. Godine u Kruševcu. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje je završio na teritoriji opštine Trstenik. Od šesnaeste godine je učesnik na raznim takmičenjima iz hemije, srpskog jezika i književnosti, recitacije/glume i plivanja. Na takmičenju za najbolju biznis ideju Rasinskog okruga 2019. godine osvojio je vicešampionsko drugo mesto i dobio titulu mladog inovatora. Gost je na tri najznačajnija sajma u svetu i dobitnik priznanja za počasnog gosta na sajmu u Budimpešti za 2019. godinu. Dobitnik je oktobarske nagrade opštine Trstenik za 2019. godinu za stvaranje novog proizvoda “Personalizovanog orgonita”.

Stefanovi projekti poput „Personalizovanog orgonita“, „Ekološki projekat 2019-2020“, „Prečišćavanje zagađene vode i zemljišta“ samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.
Stefan je student Akademije strukovnih studija Šumadije sa odsekom u Trsteniku, student je treće godine na smeru proizvodne tehnologije – modul proizvodno mašinstvo.

Sadašnji je odbornik u lokalnom parlamentu Skupštine opštine Trstenik. Živi na porodičnom imanju u selu Stopanja nadomak Trstenika.
Pogledaj vesti o: Trstenik,   Kruševac