Sindikati pitaju Ružića: Dokle se stiglo sa izmenama akata usmerenih na suzbijanje nasilja u ...

Izvor: Beta, 03.Feb.2023, 14:24

Sindikati pitaju Ružića: Dokle se stiglo sa izmenama akata usmerenih na suzbijanje nasilja u ...

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala je danas ministra prosvete Branka Ružića da odgovori "dokle se stiglo" sa izmenama zakonskih i podzakonskih akata, usmerenih na suzbijanje nasilja u školama.Sindikati su u saopštenju ocenili da je situacija u školama u Srbiji "sve dramatičnija" i naveli primer trojice djaka iz Trstenika koji su najpre izbačeni iz škole zbog napada na profesorku da bi potom bili vraćeni uz obrazloženje da je u postupku izbacivanja bilo "proceduralnih" grešaka."Ne oglašavate se ministre, ne komentarišete ove skaradne situacije koje ugrožavaju mentalno i fizičko zdravlje svih u školi. To je vaša procena, ali insistiramo da nam se bar kaže imamo li čemu da se nadamo po pitanju boljih zakonskih i podzakonskih rešenja i kada", naveli su iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sindikalno okupljanje i druge zablude

Izvor: Danas, 03.Feb.2023

Tri monstruma koja su u nekoj trsteničkoj školi, mrzelo me da se podsećam kojoj, izmakla stolicu profesorki engleskog, vraćena su na nastavu, zbog "proceduralnih grešaka načinjenih prilikom izbacivanja iz škole", javlja Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i ovom objavom izbija na prvo mesto...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.