Šabić ne dostavlja informacije od javnog značaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić ne dostavlja informacije od javnog značaja

Nevladina organizacija iz Trstenika, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost", saopštio je danas da Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić nije u zakonskom roku odgovorio na njihov zahtev da im dostavi podatke o troškovima njegove službe i zapošljavanju.

Ovo udruženje u saopštenju navodi da je 8. juna Šabiću dostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u kojem su tražene informacije o količini novca potrošenog na konferencije za štampu u Medija centru i kriterijumima za odabir Medija centra, ugovorima o delu, ugovorima o privremeno-povremenim poslovima, dokaze da je u radni odnos primao na osnovu objavljenih konkursa za slobodna radna mesta, kao i informacije o troškovima službenih putovanja Poverenika u zemlji i inostranstvu.

U saopštenju se navodi da je zakonski rok za postupanje Poverenika bio 22. jun, ali da ove informacije nisu stigle, niti je Poverenik tražio dodatni rok za postupanje po zahtevu.

Savet u saopštenju ocenjuje da "Šabić svesno krije ove informacije i postoji sumnja da se trošenje novca i zapošljavanje kod Šabića odigravalo mimo zakona".

Takođe, udruženje navodi da je Službi Poverenika podnelo žalbu zbog nepostupanja Poverenika, što smatra svojevrsnim presedanom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šabić: Saopštenje Transparentnosti, dezinformisanje javnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2018, 14:51

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić, tvrdi da je saopštenje NVO iz Trstenika, Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije - "Transparentnost", samo još jedan u nizu jeftinih pokušaja dezinformisanja javnosti...Naime, "Transparentnost"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.