Radikal posekao nožem naprednjaka u Trsteniku

Izvor: Blic, 25.Feb.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikal posekao nožem naprednjaka u Trsteniku

Tomislav Nikolić

U noći između četvrtka i petka u selu Rujišnik kod Trstenika Novica Pejčinović, član SRS, napao je nožem Ivana Đorđevića iz SNS. Konkretan povod za sukob nije bila politika, mada Đorđević kaže da mu je prilikom ranijih susreta Pejčinović pretio jer je napustio SRS i prešao kod naprednjaka.



- U četvrtak uveče otišao sam kod drugara koji je proslavljao rođene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ćerke. Nešto kasnije svratio je i Pejčinović sa prijateljima. Pošto je njegov prijatelj otišao, a on malo više popio, pitao me je da li hoću da ga odvezem kući. Rekao sam da nemam čime jer sam prodao auto, na šta mi je on pripretio: „Ja ću tebe da ubijem!". Nakon pola sata, dok sam pričao sa prijateljima, primetio sam da stoji iznad mene sa nožem u rukama. Podigao sam ruke da se odbranim pa me je dva puta ubo u podlakticu, a kada su mi ruke klonule, posekao mi je mali prst na levoj ruci - priča Ivan Đorđević. Odmah nakon incidenta Đorđević je otišao kod lekara, a potom je primljen u kruševačku bolnicu gde mu je urađena lakša hirurška intervencija.

U Okružnom odboru SNS u Kruševcu tvrde da su za slučaj saznali tek u utorak pre podne, jer Đorđević iz straha od Pejčinovića nije smeo da im javi. Sumnjaju da neko u policiji pokušava da slučaj zataška pošto je, kako kažu, Pejčinovićev brat policajac.

Predsednik Okružnog odbora SRS Momčilo Duvnjak ističe da sukob nije imao političku pozadinu, već je do njega došlo zbog rasprave oko toga ko će koga da vozi pošto su akteri bili pod dejstvom alkohola.

Nikolić: Vlada da razreši sukob

Lider SNS Tomislav Nikolić je naveo da se to desilo samo zato što je Đorđević sa čitavim mesnim odborom prešao u redove SNS. SNS zahteva istragu o tom incidentu i kažnjavanje onog ko ga je izazvao, rekao je lider naprednjaka i pozvao Vladu Srbije da reši problem koji postoji između SRS i SNS. „Ovo treba zaustaviti. Problemi koji postoje kod ljudi koji se opredeljuju i koji imaju potpunu slobodu da se opredeljuju u skladu sa svojim političkim stavovima ne mogu da budu rešavani fizičkim sukobima. Kud bi nas odvelo da mi tako fizičkom snagom, noževima, vatrenim oružjem, dokazujemo da je naša ideologija najbolja", rekao je Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.