Izvor: SEEcult.org, 23.Apr.2019, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Voja Mirić

Srpski glumac Vojislav Voja Mirić, najpoznatiji široj javnosti po glavnoj ulozi u nagrađivanom filmu Derviš i smrt (1974) Zdravka Velimirovića, preminuo je 23. aprila u Beogradu u 87. godini. U toj ekranizaciji romana Meše Selimovića upečatljivo je odigrao glavnog junaka Ahmeda Nurudina. Rođen 7. aprila 1933. godine u Trsteniku, Voja Mirić je ostvario je u nekadašnjoj Jugoslaviji oko 70 uloga od 1960. do 1986. godine, kada se povukao. Još jednom je stao pred kamere u kratkometražnoj Amneziji (1994) Miloša Petričića.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Preminuo glumac Vojislav Voja Mirić

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2019, 08:49

Nekadašnji upravnik Pozorišta na Terazijama, glumac Vojislav Voja Mirić preminuo je u Beogradu u 87. godini. Ostaće upamćen po ulozi Ahmeda Nerudina u filmu "Derviš i smrt" i brojnim rolama u domaćim ratnim filmovima...Voja Mirić bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.