Izvor: RTS, 27.Nov.2022, 12:27

Preminuo epidemiolog Radmilo Petrović

Epidemiolog Radmilo Petrović, koji je bio zadužen za dijagnostiku tokom epidemije velikih boginja 1972. godine, preminuo je u 87. godini.
Porodica se od Radmila Petrovića oprostila čituljom u listu Politika, u kojoj je navedeno da je poznati epidemilog preminuo 23. novembra, prenose beogradski mediji.

Radmilo Petrović je rođen 22. maja 1935. u Trsteniku, a 1953. u Beogradu upisuje Medicinski fakultet. Po završetku fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1960. godine odlazi u Osijek a po odsluženju vojnog roka prelazi na "Torlak" gde je proveo 35 godina.
Kao epidemiolog pratio je sve vakcine na različitim statističkim, epidemiološkim i terenskim ispitivanjima. Doktorirao je na epidemiologiji velikog kašlja 1977. godine.
Bio je zadužen za dijagnostiku epidemije velikih boginja, jedne od najsmrtonosnijih bolesti sa kojom se susrelo čovečanstvo. 
Ispraćaj na kremaciju sa Novog Groblja u Beogradu biće u ponedeljak, 28. novembra u 13.15. Opelo počinje u 12.45.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.