Pasivno dežurstvo u Trsteniku

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasivno dežurstvo u Trsteniku

Naredbom komandanta Štaba za vanredne situacije Miroslava Aleksića Štab za vanredne situacije Opštine Trstenik od danas je u statusu pasivnog dežurstva, saopšteno je večeras iz ove opštine.

Po rečima predsednika Opštine Trstenik i Komadanta štaba za vanredne situacije Miroslava Aleksića stanje pasivnog dežurstva za članove Štaba uvedeno je u skladu sa

upozorenjem Sektora za vanredne situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srbije o porastu nivoa vodostaja na rekama.

"Nivo vodostaja Zapadne Morave je trenutno u statusu redovne odbrane od poplava. Zbog tendencije porasta vodostaja odlučeno je da se uvede pasivno dežurstvo svih članova Opštinskog štaba za vanredne situacije. U stalnom smo kontaktu sa Sektorom za vanredne situacije i Hidrometeorolškim zavodom i pratimo situaciju sa

vodostajem", izjavio je Aleksić.

Prema informacijama iz Republičkog hidrometeorološkog Zavoda Srbije na Zapadnoj Moravi sa pritokama vodostaji će se od 28. do 30. marta kretati oko granica redovne odbrane od poplava.

Na Zapadnoj Moravi sa pritokama vodostaji će se od 28. do 30. marta kretati oko granica redovne odbrane od poplava, a na Južnoj Moravi sa pritokama vodostaji će se kretati između granica redovne i vanredne odbrane od poplava, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.