PRVI SRPSKI MOBILNI MINOBACAČ: Namenjen za uništavanje neprijateljske žive sile i odbranu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 16:58

PRVI SRPSKI MOBILNI MINOBACAČ: Namenjen za uništavanje neprijateljske žive sile i odbranu (VIDEO)

Predstavljanje prvog srpskog mobilnog minobacača proizvoda srpske kompanije “Prva Petoletka Namenska” iz Trstenika.

Na završenom vojnom prikazu na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, prikazan je i jedan novi zanimljivi koncept vučnog tj mobilnog minobača u kalibru 120 mm. Ovaj mobilni minobacač je složeni borbeni sistem namenjen za blisku vatrenu podršku pešadiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Pre svega je namenjen za uništavanje neprijateljske žive sile, uništavanje vatrenih tačaka tokom artiljerijske pripreme za napad i za odbranu sopstvenih jedinica i njihovu podršku u tome.

Do danas nije najavljena serijska proizvodnja mobilne varijante predstavljenog minobacača, kao ni njegova samohodna varijanta na terenskom kamionetu "Zastava NTV", mada pošto se ovaj minobacač već pedesetak godina koristi u oružanim snagama, za pretpostaviti je da će se automatika sistema brzo osvojiti i da će "Prva Petoletka Namenska" vrlo brzo izbaciti obe varijante na tržište.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.