PROFESORKU IZ TRSTENIKA OPET NAPALI: Kolega sadista me proganja, imam napade panike - zbog đaka nasilnika ću uraditi OVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 12:56

PROFESORKU IZ TRSTENIKA OPET NAPALI: Kolega sadista me proganja, imam napade panike - zbog đaka nasilnika ću uraditi OVO

Profesorka iz Tehničke škole u Trsteniku koju su trojica učenika omalovažila izmakavši joj stolicu, a snimak potom okačili na društvene mreže, ima napade panike.

Istovremeno kada se pojavila informacija da su nasilnici vraćeni u školu usled propusta u pravnoj proceduri profesorka se suočila s novim napadom.

Ona od 9. novembra na ulicu ne izlazi sama.

Strah me je od susreta s njima. Treba pored njih da prodem u hodniku, da ih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gledam na času. Pritom, čula sam da otac učenika koji mi je izmakao stolicu redovno dolazi u školu. Ne znam iz kog razloga, baš kao što nemam predstavu zašto su nasilnici vraćeni na nastavu. Znam samo da imam napade panika, pogotovo u gužvi. Poslednji put se to desilo pre neki dan, na ćerkinom roditeljskom sastanku - otkrila je profesorka čije je zlostavljanje duboko potreslo javnost u Srbiji.

Anonimni pošiljalac je napisao pismo u kome tvrdi da sam se ja učenicima obraćala pogrdnim rečima, da sam ih oslovljavala sa magarče i konju. To nije istina, radim 21 godinu u ovoj školi, da sam poznata po tome, valjda bi mi neko ranije rekao nešto. Ovako, to je samo skretanje pažnje - istakla je i navela da sumnja ko je autor.

- Sumnjam na dvojicu kolega, jedan od njih je profesor sa kojim sam pre pet godina imala sukob, jer me je okarakterisao kao seksualno isfrustriranu osobu. Reč je o sadisti koji redovno napada koleginice i verbalno i fizički zlostavlja učenike, o čemu postoje dokazi. Pretpostavljam da se sada setio mene zato što je blizak direktoru "čija glava je na panju".

- Nije se desilo da me neko napadne, ali razmišljala sam u slučaju da se to desi bolje je da pored mene bude neka starija muška osoba. Od onog incidenta ništa više ne prepuštam slučaju - dodaje.

Sve vreme se, kaže, trudila da ni u koga ne upire prstom, imala je razumevanja za izgubljenu generaciju koja je platila danak svogodišnjoj onlajn i kombinovanoj nastavi.

- I dalje sam na bolovanju, a da li ću se posle praznika Dana državnosti vratiti u kolektiv ili ću potražiti posao u nekoj drugoj školi, zavisi od poteza ministarstva. Očekujem da me zaštite kako bih nesmetano mogla da radim - rekla je.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NEĆU DA BUDEM NOVI JOCA KNEŽEVEĆ! Profesorka iz Trstenika o povratku u školu i anonimnom pismu: Sumnjam na profesora bliskom direktoru jer mu je "glava mu na panju"

Izvor: Blic, 08.Feb.2023

Profesorka iz Tehničke škole u Trsteniku koju su trojica učenika omalovažila izmakavši joj stolicu, a snimak potom okačili na društvene mreže, ima napade panike. Posle saznanja da su dva od tri nasilnika vraćena u školu, profesorka razmišlja da promeni kolektiv.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.