Obeležen dan oslobođenja u naseljenom mestu Medveđa

Izvor: Objava, 25.Okt.2018, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen dan oslobođenja u naseljenom mestu Medveđa

TRSTENIK - U organizaciji udruženja ‚‚Stara škola Medveđa'' u ovom naseljenom mestu svečano je obeležena stogodišnjica oslobođenja u prvom svetskom ratu,kada je stradalo 260 meštana Medveđe.Obeležavanje je počelo intoniranjem himne ‚‚Bože pravde''.Pomen palim borcima za slobodu održalo je sveštenstvo crkve u Medveđi.Vence su na spomen obeležje položili zamenik predsednika opštine Trstenik Ljubiša Marković,pomoćnik predsednika opštine Trstenik Radomir Milunović i član Opštinskog veća za kulturu Milovan Vasić,direktorka OŠ ‚‚Ljubivoje Bajić'' Vesna Stančić i Ivan Nešić u ime udruženja ‚‚Stara škola Medveđa''.
-Naše udruženje je došlo na ideju da u porti škole u našem selu obeležimo jubilej 100 godina oslobođenja sela i da na spomen obeležju pokažemo svojim prisustvom,pokažemo da nismo zaboravili na naše predke,njihovo zaveštanje koje su nam ostavili,boreći se za našu slobodu u prvom svetskom ratu'',rekao je tim povodom Ivan Nešić predsednik udruženja ‚‚Stara škola Medveđa'' i istoričar.Učenici Gimnašije ‚‚Vuk Karadžić'' recitovali su pesme ‚‚Vojnikovo pismo'' i ‚‚Plava grobnica''Ksenija Đorić i Nikola Veljović.Prisutnima je besedio naš poznati dramski umetnik Momir Bradić.Kompozicijom ‚‚Ovo je Srbija'' predstavio se hor oš ‚‚Ljubivoje Bajić iz Medveđe.
Dragan Ivanović






Povezane vesti

Dan oslobođenja Kragujevca u Prvom svetskom ratu

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Okt.2018, 14:19

Polaganjem venaca kraj Spomenika palim Šumadincima obeleženo je sto godina od oslobođenja Kragujevca u Prvom svetskom ratu. Vence su kraj spomenika položili predstavnici grada Kragujevca, Komande garnizona, članovi Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912 - 1920. godine i predstavnici političkih...

Nastavak na Kragujevac.rs...