OLUJNO NEVREME STIZE U SRBIJU U Hrvatskoj snazan vetar nosio sve pred sobom evo kad dolazi kod nas

Izvor: medio.rs, 16.Avg.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLUJNO NEVREME STIZE U SRBIJU U Hrvatskoj snazan vetar nosio sve pred sobom evo kad dolazi kod nas

Na satelitskim snimcima vidi se da će veći deo Balkanskog poluostrva biti pogođen olujnim nevremenom, a naročito područje Srbije

Jako nevreme s kišom pogodilo je danas popodne šire područje Dubrovnika i za svega sat vremena, između 13 i 14 časova, temperatura se spustila za deset stepeni, a toliko se smračilo da je na Stradunu uključena javna rasveta.

Kako prenose lokalni mediji, zbog snažne grmljavine bez struje su ostali Mljet i deo Pelješca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs <<
Stanovnici Pelješca ubrzano grade nasipe u Trsteniku i drugim mestima iz straha da će jaka kiša izazvati klizišta i poplave zbog požarom opustošenog terena.

U splitsko-dalmatinskoj županiji kiša od jutros neprestano pada. Voda na Visu prelila je kanale i počela da ulazi u kuće i ugostiteljske objekte.

Oko podneva tamni oblaci toliko su se nadvili nad Dubrovnikom da je na Stradunu u 13 sati upaljena ulična rasveta, javlja Du.net.

U jednom momentu nevreme je počelo da da nosi suncobrane, stolice i stolove ispred ugostiteljskih objekata unutar zidina.

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje za područje celog jadrana i Istre.

Prema prognozi nevreme, kiša i pad temperature stići će i do Srbije i to u večernjim satima, između 19 i 20 časova. Prema satelitskim snimcima vidi se da će veći deo Balkanskog poluostrva biti pogođen olujnim nevremenom.

Printskrin: weather2umbrella.com

Tako je i sa Srbijom gde se na snimku može videti velika koncentracija olujnih oblaka koji su označeni žutim krstićima.

Printskrin: sat24.com
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.