Nevreme u Trsteniku, poplavljene ulice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 15:06

Nevreme u Trsteniku, poplavljene ulice

U nevremenu koje je juče pogodilo nekoliko gradova u Srbiji najteže je stradalo naselje Pejovac u opštini Trstenik, gde je palo od 50 do 100 milimetara kiše.

Zbog toga su pojedine ulice bile poplavljene, jer atmosferska kanalizacija nije mogla da prihvati toliko vode.

Koliko je bila jaka, pokazuje i slika naslaganih automobila.

Iz opštine Trstenik kažu za Tanjug da su svu raspoloživu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mehanizaciju i veliki broj ljudi poslali u ovo naselje i očekuju da što pre sanariju posledice poplave.

"Prošle godine smo uređivali vodotokove koji su nas plavili. Uspeli smo da u međuvremenu saniramo, ali sada su pogođeni drugi delovi. Poplave su ove godine stigle sa druge strane. Naše ekipe će biti narednih dana raditi na saniranju", kaže Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik.

Jak pljusak je u ponedeljak oko 21 sat, za kratko vreme zahvatio i Kraljevo.

Osim u centru i na periferiji, atmosferska kanalizacija ni u prigradskim naseljima nije mogla da istovremeno primi veliku količinu vode, pa su brojne lokalne saobraćajnice i prilazni putevi bili pod vodom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.