Izvor: Objava, 19.Dec.2019, 11:45

Na Opštinsom veću obrađen obiman dnevni red

Na Opštinsom veću obrađen obiman dnevni red

TRSTENIK – Na održanoj 45 po redu sednici Opštinskog veća,razmatrano je 40 tačaka dnevnog reda.Prema rečima predsednika Opštine Trstenik Aleksandra Ćirića,najvažnije odluke na ovoj sednici bile su nacrt opštinskog budžeta za 2020 godinu,koji treba da usvoji Skupština na narfednoj sednici,kao i program poslovanja svih Javnih preduzeća i Ustanova.Opštinski budžet za narednu godinu biće uvećan u odnosu na ovu godinu.S jedne strane biće kao razvojni a s druge strane su neke odgovorne socijalne komponente.Biće puno značajnih investicija u oblasti infrastrukture to su pre svega vodosnabdevanje,kanalizacija i sve što je potrebno građanima za poboljkšanje životnih uslova.
’’Poboljšana je politika oko novorođene dece gde je iznos sa 20.000 povećan na 25.000 dinara,da podsetim da je taj iznos pre tri godine bio 10.000 dinara i nije kao do sada uredno isplaćivan.Isto tako su urednije nadoknade za rođenje dece,naknade za nezaposlene porodilje,za vantelesnu oplodnju.Javna preduzeća i Javne Ustanove su prilagodili svoje stavove poslovanja.Kada sve sumiramo i razmotrimo sigurni smo da će sledeće godine biti ostvareni svi planirani projekti koje želimo da radimo zajedno sa Republikom,kao što su uređenje centra grada,zelene pijace,najavljuju se novi investicio0ni planovi Republike za putnu infrastrukturu,gde će naša Opština učestvovati jednim delom svojih sredstava iz budžeta.To će se kasnije odraziti mnogostruko više ulaganjima koja će biti značajna za sve građane naše Opštine’’,rekao je Aleksandar Ćirić predsednik Opštine Trstenik.Svi predlozi i zaključci sa ove sednice razmatraće se na narednoj sednici SO Trstenik do kraja ove godine.
Dragan Ivanović


 Povezane vesti
Razvojni budžet Grada Vranja

Razvojni budžet Grada Vranja

Izvor: RTS, 19.Dec.2019

Skupštine i gradovi ovih dana usvajaju rebalanse budžeta za ovu i planiraju budžete za narednu godinu. Budžet grada Vranja za 2020. godinu je skoro dve milijarde i 700 miliona dinara, a usmeren je na završetak kapitalnih investicija, ulaganje u infrastrukturu i obrazovanje. ...

Nastavak na RTS...