NAJAVA: Trstenik domaćin prvenstava u preciznom i aero-reli letenju

Izvor: TangoSix.rs, 02.Sep.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA: Trstenik domaćin prvenstava u preciznom i aero-reli letenju

Opština Trstenik i aeroklub u ovom gradu domaćini su 22. prvenstva Srbije u preciznom letenju i 38. državnog takmičenja u aero-reliju.
Oba nadmetanja biće održana od 3. do 6. septembra na aerodromu u Trsteniku na kome će posle proglašenja pobednika biti organizovan i manji aeromiting.
– Reli takmičenje se sastoji iz tri discipline: izviđanja, vremenske tačnosti i preciznog sletanja.
Na unapred pripremljenim maršutama postavljeno je pet okretnih >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << tačaka i osam fotografija koje je potrebno pronaći u roku od 90 minuta sa tolerancijom od ±2 sekunde. Zadatak se završava preciznim sletanjem na polje širine 2 metra – saopšteno je danas iz Opštine Trstenik.
U Aroklubu Trstenik kažu da je za oba prvenstva prijavljeno po 12 takmičara iz 7 aeroklubova.
Letački deo takmičenja održaće se 3,4. i 5. septembra, a proglašenje pobednika najavljeno je za nedelju, 6. septembar, prepodne.
Za popodnevne časove planiran je aeromiting sa, kako organizatori najavljuju, bogatim letačkim programom.
– Posetioce očekuju padobranci, zmajevi, jedrilice, ultralaka avijacija, generalna avijacija i jedan oldtajmer. Znamo da će biti „Utve 75″ i verovatno „Cessne“. Za „Zlin“ još uvek nemam potvrdu, ali ga očekujemo – kaže Dejan Sarić, član upravnog odbora Aerokluba Trstenik.
Organizaciji događaja pomogao je Vazduhoplovni savez Srbije.
Promo poster događajaThe post NAJAVA: Trstenik domaćin prvenstava u preciznom i aero-reli letenju appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.