Muž i žena iz Trstenika umrli od korone: Odbili lečenje

Izvor: B92, 25.Sep.2021, 10:33

Muž i žena iz Trstenika umrli od korone: Odbili lečenje

Muž i žena iz Trstenika umrli od korone samo nekoliko dana nakon što su odbili lečenje.

"Sin je doveo stariji bračni par, svog oca i majku, na pregled u kovid ambulantu u Trsteniku. Oboje u jako lošem stanju, zaraženi koronavirusom. Nisu se uopšte lečili. Lekari su im odmah napisali uput za bolničko lečenje, ali oni su i to odbili. Rekli su da će se sami izlečiti. Čak je njihov sin rekao kako će on da ih oporavi kada im spremi pečeno prase. Ali, sutradan im >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se stanje naglo pogoršalo i odmah su hospitalizovani. Nažalost, oboje su preminuli u kovid bolnici", rekla je dr Ivana Mijajlović, lekarka u kovid ambulanti Doma zdravlja u Trsteniku.

"Verovanje u to da koronavirus ustvari ne postoji i dalje je rasprostranjeno u Srbiji. Ovaj nesrećni bračni par iz okoline Trstenika je nažalost najbolji primer. Veliki je broj građana koji ne žele da se jave lekarima kada dobiju simptome koronavirusa. A onda, kada dođu, često bude kasno", kazala je ona.

Doktorka je rekla da neozbiljno shvataju situaciju.

"A populacija onih koje sve to olako shvataju je šarenolika. Ima i mladih, ali najviše je starijih osoba. Vrlo često se dešava da prođe i 10 do 12 dana pre nego što se jave u kovid ambulantu. Uglavnom je reč o nevakcinisanim osobama".

Lekarka iz Trstenika je konstatovala da ima i sve više mlađih osoba koji imaju težu kliničku sliku. I da čak i pored toga, i dalje ne veruju da imaju koronu.

"Mnogi se okreću alternativnim lečenjima. Piju lekove koje veterinari prepisuju za lečenje životinja. Misle da će tako da se izleče. A kada im pomenete da je vakcina jedino rešenje, onda odgovaraju da im ne pada na pamet da to učine. Jednostavno, dosta je onih koji ne veruju ni u kovid 19 ni u vakcinu", objašnjava dr Mijajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.