Ko su najveći poreski dužnici

Izvor: RTS, 11.Okt.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su najveći poreski dužnici

Poreska uprava Srbije objavila je spisak najvećih poreskih dužnika na kraju juna ove godine, na kojem je 358 aktivnih preduzeća, 917 firmi koje su u stečaju i 96 firmi u privatizaciji. "Zastava oružje" iz Kragujevca je sa dugom od 8,19 milijardi dinara najveći dužnik među preduzećima koja su u postupku konverzije vlasništva.
Slede "Krušik" iz Valjeva (2,55 milijardi), "PTT Namenska" iz Trstenika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (2,25 milijardi) i "Sloboda" iz Čačka (1,60 milijardi).

Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica", sa dugom od 6,45 milijardi dinara, najveći je dužnik među firmama koje su u postupku privatizacije.
Na toj listi su i "Zastava kamioni" iz Kragujevca (2,58 milijardi), "Jumko" iz Vranja (2,03 milijarde), "Industrija obuće Beograd" (1,21 milijarda), "Lasta" iz Beograda (1,09 milijardi), "Grupa Zastava vozila" iz Kragujevca (1,06 milijardi).
Beogradska "Mostogradnja" je najveći dužnik na spisku preduzeća koja su u postupku reorganizacije i ima neizmirene obaveze od 4,05 milijardi dinara, zatim "Fabrika automobila Priboj" (3,39 milijardi), "Industrija motora Rakovica" (3,10 milijardi), "Trajal korporacija" iz Kruševca (2,19 milijardi), "Rudnici bakra RTB Bor" (1,30 milijardi).
Najveći poreski dužnik među aktivnim preduzećima na kraju juna bila je kompanija "Borba", čiji je dug 1,96 milijardi dinara. Sledi "Lola livnica" iz Beograda (1,05 milijardi) i "Mera invest" iz Beograda (952 miliona).
Među najvećim dužnicima su i preduzeća "Navip", "Komgrap", "Novosti", "Ratko Mitrović", "Rudnap".

Najveći dužnici među preduzećima u stečaju su "Beobanka", čiji je dug 31,57 milijardi, i "Investbanka", sa dugom od 23,68 milijardi dinara. Na toj listi su i "Magnohrom", "Farmakom", "BIP", "Beohemija", "Zekstra", "Agroživ".
Na spisku poreskih dužnika je 1.181 preduzetnik, a najveći dug ima Dragana Čičić, vlasnica proizvodno-trgovinske radnje "Drvoplast" iz Kraljeva, čiji je dug 123,6 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastava, Resavica i Mostogradnja najveći dužnici

Izvor: B92, 11.Okt.2016

Beograd -- Poreska uprava objavila je spisak najvećih poreskih dužnika na kraju juna na kojem su 358 aktivnih preduzeća, 917 firmi koje su u stečaju i 96 u privatizaciji...Preduzeće Zastava oružje iz Kragujevca sa dugom od 8,19 milijardi dinara je najveći dužnik među preduzećima koja su u postupku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.