Izvor: novinarka sandra sikimić, 18.Sep.2020, 14:28

KO JE NENAD STOJANOVIĆ, najbolji prijatelj poznatog srpskog inovatora i budućeg naučnika

KO JE NENAD STOJANOVIĆ, najbolji prijatelj poznatog srpskog inovatora i budućeg naučnika

Piše: Sandra Sikimić
Inovator i student mašinstva Stefan Unić iz Trstenika iza sebe ima zavidnu karijeru koju bi mnogi mladi inovatori i studenti priželjkivali u svojoj karijeri.
Stefanovi projekti poput „Personalizovanog orgonita“, „Ekološki projekat 2019-2020“, „Prečišćavanje zagađene vode i zemljišta“ samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat. Stefan Unić sada radi na potpuno novom projektu „Prečićavanje vazduha i atmosfere“ za koji se nada da će ostvariti dobre rezultate. Po njegovom mišljenju, mladi ljudi nisu toliko aktivni u nauci i to se mora promeniti vrlo brzo.
Skroman i povučen, Unić svoje vreme najviše provodi na svom seoskom imanju u Stopanji gde dane provodi u miru. U javnosti se ne sreće toliko često, a nedavno je u medijima otkrio da mu seosko imanje služi za relaksaciju duha i tela.
Mnogo malo se zna o Stefanovom privatnom životu. Porodicu nije nikada javno eksponirao, uvek je vešto skrivao odgovore na pitanja o svom privatnom životu.
U medijima srećemo Stefanovog najboljeg prijatelja Nenada Stojanovića. Ko je zapravo Nenad Stojanović?
Nenad Stojanović je student mašinstva iz Trstenika. Studira isti fakultet kao i njegov prijatelj Stefan Unić. Nakon neuspelog kontaktiranja poznatog inovatora, nažalost odgovora nije bilo, pa nam je jedini izvor informacija bio Facebook nalog Stefanovog prijatelja. U intervju za „Asinfo.info“ Stefan je rekao:
-Slobodno vreme provodim čitajući neku knjigu, razgovarajući sa ljudima, trudim se da maksimalno iskoristim vreme na najbolji način. Imam puno drugara i prijatelja među kojima bih izdvojio Nenada Stojanovića mog najboljeg prijatelja, koji je uvek tu za razgovor i savet posle mojih gostovanja i poseta sajmova u svetu. Slobodno vreme provodim takođe i družeći se na Nenadom, na kafi u slobodno vreme za vreme pauze u školi. Puno mi znače prijateljstva i sa ostalim drugarima kojih imam puno.
Puno sreće, uspeha i dugo prijateljstvo im želimo.
(Sandra Sikimić / Foto: Facebook nalog Nenad Stojanović)
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na novinarka sandra sikimić...