IZLETEO SAM I GURNUO MLADIĆA PREKO TERASE Podignuta optužnica protiv trojice zbog UBISTVA MARKA u Trsteniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2020, 08:48

"IZLETEO SAM I GURNUO MLADIĆA PREKO TERASE" Podignuta optužnica protiv trojice zbog UBISTVA MARKA u Trsteniku

Dimić je negirao izvršenje krivičnog dela. Rekao je da je to učinio njegov rođak, odnosno da mu je Radu ispričao kako je Đurića uhvatio za majicu, okrenuo i gurnuo preko stepeništa.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv trojice muškaraca koji su učestvovali u tuči u kafani u trsteničkom selu Grabovac.

U sukobu je nastradao Marko Đurić (28) iz Ljubostinjskog Prnjavora. Incident se dogodio 17. maja u kafani "Dominik i Mirjana", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a Đurićeva smrt podigla je na noge njegovo rodno selo, ali i Grabovac, gde se ubistvo i dogodilo.

Protiv Milana Radua (30), rođaka vlasnika kafane, podignuta je optužnica zbog sumnje da je počinio ubistvo. Prema saznanjima, okrivljeni za učestvovanje u tuči su vlasnik Dominik Dimić (51), kao i Goran Krstić (49), koji je bio gost u kafani. Na saslušanju pred tužiocem, Radu je i priznao šta se dogodilo kobne večeri.

- Video sam gužvu na terasi. Vladao je opšti metež, izleteo sam i gurnuo tog mladića - izjavio je na saslušanju sada okrivljeni Milan Radu.

Udarac u potiljačni deo glave bio je koban po žrtvu. Okrivljeni Krstić je izjavio da se sporečkao sa Đurićem oko naručivanja pesama.

Nastradali mladić je izdržavao majku Ružicu, još dve bolesne bake i sestričinu (10). Komšije i prijatelji opisivali su ga kao vrednog mladića.

- Sin nas je bukvalno izdržavao, često je radio na građevini, pa i tog dana kada je nastradao bio je poslom u Vrnjačkoj Banji. Uopšte nisam znala da će svratiti u tu kafanu. Čuli smo se telefonom nekoliko minuta pre nesreće, rekla sam mu da požuri i da dođe kući - ispričala je Markova majka, Ružica Đurić.

Saveti mesne zajednice Grabovac i Ljubostinjski Prnjavor predali su peticiju za zatvaranje kafane u kojoj je ubijen Đurić. Davne 1999. godine u istom prostoru ubijena je žena.

- Uvek je tu bilo tuča, uznemiravanja građana, bacanja flaša na ulicu i sukoba posle kojih su gosti kafane bežali kroz dvorišta susednih kuća - kaže Milan Pantić, predsednik MZ Grabovac.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.