IZBORNI CIRKUS Policajac obožava seriju Bela lađa, sad kuje plan da osvoji vlast

Izvor: Blic, 06.Feb.2017, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORNI CIRKUS Policajac obožava seriju "Bela lađa", sad kuje plan da osvoji vlast

Kampanja za predsedničke izbore još nije zvanično počela, a među onima koji su najavili kandidaturu je i jedan policajac!

Predrag Vučetić je zamenik komandira Policijske stanice u Trsteniku i od nedavno predstavnik Grupe građana "Bela lađa".

- Serija "Bela lađa" je na satiričan način opisala kompletan društveno-politički sistem u našoj zemlji - kaže Vučetić za "Blic".

Da li je i Vučetićev nastup "satirična predstava" poput onoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je lansirao Luka Maksimović, poznatiji kao magistar Ljubiša Prelatačević Beli, ili je krajenje ozbiljan, teško je proceniti. Njegovi poznanici i prijatelji nas ubeđuju da Vučetić nije ni nalik Nikoli Šećeroskom, čuvenom predsedničkom kandidatu iz devedesetih.

- Poštujem rad Preletačevića, ali ovo je nešto drugo. Oni su hteli da se našale sa sistemom pa su bili zatečeni rezultatom na izborima. Mi se borimo protiv sistema, a za uvođenje reda. Kao policijski službenik posedujem informacije koje mogu da diskredituju većinu kandidata i rado ću ih izneti u javnost – tvrdi kormilar "Bele lađe".

Učestvovao u mirovnoj misiji na Haitiju

Vučetić uniformu nosi od 1996. godine, kada je upisao školu u Sremskoj Kamenici. Široj javnosti postao je poznat kada je pre tri godine, posle povratka iz mirovne misije na Haitiju, inicirao da se u toj zemlji izgradi hram mira.

- Želja mi je da se na Haitiju napravi nešto što će predstavljati naš grad i našu zemlju i mislim da će to biti jedna lepa slika za svet, za naše ljude, a pre svega za Haiti - rekao je Vučetić tada.

Borba protiv kriminalizacije policije

Trsteničani se sećaju i da je Vučetić pre tri godine štrajkovao glađu na radnom mestu, a pre dve godine je konkurisao za Diplomatsku akademiju ali je, kako je sam tvrdio, odbijen "kako bi se obezbedila mesta za starlete i decu političara".

- U kampanji ću nositi posebno dizajniranu uniformu. U prikupljanje potpisa krećem kada budu raspisani izbori, a zvanični početak će biti u Kruševcu i to zanimljivim i poučnim performansom – priča sada Vučetić.

Igra sa prezimenom

Vučetić se malo poigrao i sa prezimenom. Pošto ima sličnosti sa prezimenom premijera Aleksandra Vučića, osmislio je da se predstavlja kao komandant "Bele lađe" - kapetan Vuč@ić" (simbol "@" se izgovara "et").

- Po cenu otkaza idem do kraja jer je to moja dužnost prema ovoj zemlji. Neću da budem u grupi od onih 30.000 mladih koji svake godine napuštaju Srbiju jer nemaju uslove za rad. Decu lečimo SMS porukama, u Kruševcu nemaju 15.000 evra da kupe lift za decu invalide, a svakodnevno milioni nestaju u džepovima korumpiranih političara i državnih službenika – objašnjava neke od svojih motiva Vučetić.

Vučetić ipak priznaje da neće biti lako prikupiti 10.000 potpisa građana neophodnih za kandidovanje jer nema stranačku infrastrukturu iza sebe.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.