ITALIJANSKI USCO ŽELI DA PRESELI POGON U TRSTENIK

Izvor: Kurir, 18.Okt.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ITALIJANSKI "USCO" ŽELI DA PRESELI POGON U TRSTENIK

TRSTENIK - Vlasnici italijanske kompanije "USCO", koja je jedna od vodećih u proizvodnji i distribuciji rezervnih delova za velike mašine namenjene građevinskoj industriji, počeli su pregovore o saradnji sa "Prvom petoletkom - Trstenik".

Delagacija "Prve petoletke" vratila se iz posete Italiji, gde je zajedno sa predstavnicima Vlade Srbije i Direkcije za izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Trstenika obišla "USCO" iz Modene. Sa vlasnicima kompanije vođeni su razgovori o mogućnostima da se jedan njen proizvodni pogon stacionira u Trsteniku.

Prema rečima predstavnika "Prve petoletke", kompanija "USCO" zainteresovana je da u halu "Mikroelektronike" u Trsteniku preseli svoj pogon, kako bi deo poslovanja prenela u Srbiju, navedeno je u saopštenju trsteničke fabrike.

"USCO" bi zaposlio nove radnike, rekonstruisao halu prema svojim potrebama, instalirao nove mašine i opremu, a planirana proizvodnja bi u potpunosti bila namenjena izvozu. Kompanija "USCO" ima nameru da u Agenciji za privredne registre izvrši registraciju nove firme sa sedištem u Trsteniku, dok će proizvodi izrađeni u Srbiji nositi obeležje "Made in Serbia".

- Kompanija "USCO" zainteresovana je za realizaciju proizvodnje na dug rok, tako da postoji mogućnost proširenja kapaciteta i proizvodnje nakon nekoliko godina rada, odnosno izmeštanja celokupnog proizvodnog programa "GRS spa" u Trstenik - istakao je generalni direktor kompanije "Prva petoletka" Zoran Veselinović.

U narednom periodu očekuje se da ova kompanija dostavi Pismo o namerama na Kabinet vlade, nakon čega će biti zakazan novi sastanak u Beogradu na kome će biti precizirani svi bitni detalji u vezi sa poslovnom saradnjom, saopšteno je iz Holding preduzeća IHP "Prva petoletka" AD u restrukturiranju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.