Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Planira se razdvajanje Holdinga Prva petoletka

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da se planira razdvajanje Holdinga Prva petoletka iz Trstenika u više nezavisnih preduzeća, zbog efikasnijeg poslovanja.



Dinkić, koji je i ministar ekonomije Srbije, prilikom obilaska te fabrike hidrauličnih i pneumatskih delova i sistema ukazao je da bi sledeće sedmice ekipa Ministarstva ekonomije trebalo da poseti Petoletku i napravi novu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizacionu šemu kompanije.

"Prva petoleka više ne bi bila holding već bi to bila nezavisna preduzeća koja bi samostalno poslovala na tržištu", naveo je ministar.

Agencija za privatizaciju Srbije raskinula je 22. maja ugovor o prodaji Industrije hidraulike i pneumatika Prva petoletka iz Trstenika konzorcijumu firmi koji predvodi Lavovski autobuski zavod iz Ukrajine.

To je bio treći objedinjeni tender za prodaju kapitala Holdinga Prva petoletka, njegovih 11 zavisnih preduzeća i šest osamostaljenih firmi, a prva dva su proglašavana neuspelim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Dinkić je ocenio da u Prvoj petoletki ima pet ili šest delova koji zaslužuju dodatne investicije i koje će kroz ta ulaganja moći da dobro posluju i da se skinu sa programa subvencija.

"Ukoliko nakon toga bude zainteresovanih strateških partnera za privatizaciju biće organizovani tenderi", kazao je ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.