Izvor: RTS, 10.Mar.2021, 15:55

Afrička kuga svinja u okolini Kruševca i Trstenika, u toku popis svih gazdinstava

Zarazna bolest afrička kuga svinja dijagnostikovana je na jednom gazdinstvu u naseljenom mestu Globoder, potvrđeno je iz Odeljenja republičke veterinarske inspekcije u Kruševcu.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu rešenjem je proglasila zaraženim područje naseljenog mesta Globoder na teritoriji grada Kruševca i naseljena mesta Stopanja i Bresno Polje na teritoriji opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Trstenik.
Ugrožena su mesta u poluprečniku od 10 kilometara oko žarišta zaraze na teritoriji grada Kruševca, opštine Trstenik i opštine Aleksandrovac.
U toku je popis svih gazdinstava na kojima se drže i uzgajaju svinje, a zabranjeno je njihovo premeštanje i prevoz u zaraženom i ugroženom području.
Svi vlasnici svinja se obavezuju da promene zdravstvenog stanja svinja prijave nadležnoj veterinarskoj stanici ili veterinarskoj inspekciji na telefon 037-444-996.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.