Vikend u znak sećanja na Tošeta

Izvor: Story, 21.Jan.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikend u znak sećanja na Tošeta

U susret obeležavanja rođendana velike balkanske zvezde Tošeta Proeskog, Forum mladih Makedonaca tradicionalno organizuje niz humanitarnih aktivnosti za vikend 24. i 25.januara, pod nazivom Humanost bez granica.

Ove godine sva prikupljana sredstva ići će za pomoć radu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana u subotu 24. januara, u autobusu >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << na Studentskom trgu, od 11 – 15 časova. Svi posetioci će imati priliku da slušaju Tošetovu muziku, i da doniraju sredstva za NURDOR, a prvih 30 davalaca krvi dobiće i lepe poklone. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, u 13 časova nastupiće i pevačka grupa Nacionalnog saveta Makedonaca Toše Proeski.

Humanitarne aktivnosti u čast pevačke legende nastavljaju se i u nedelju, 25. januara, od 10 do 16 časova, kada će biti organizovana akcija prikupljanja pomoći za decu Beograda (Crveni krst, Svratište, deca na bolničkom lečenju) u regionalnoj kancelariji Nacionalnog saveta Makedonaca u Hilandarskoj ulici broj 4 – prvi sprat. Ono što je za vas sitnica, za njih je veliki dar – stoga, proverite ormare i kutije sa igračkama. Sigurno imate nešto što možete pokloniti i osetiti se lepo jer ste učinili humano delo za one koje imaju malo. Tradicionalno, od 17:30 časova u maloj crkvi pored Hrama Svetog Save Tošetov fan klub iz Beograda organizuje pomen.

Od 21 sat na splavu TAG, biće organizovana velika humanitarna žurka sa Bajka bendom, Tijanom Dapčević, Tamarom Todevskom i Igorom Mitrovićem. Sva prikupljena sredstva ići će za pomoć NURDORu, a za cenu ulaza od 500 dinara svaki gost dobiće koktel iznenađenja.

Budući da Toše Proeski nije bio samo pevač anđeoskog glasa, već i humanitarac velikog srca, ne postoji bolji način da se obeleži dan njegovog rođenja, do humanitarnim akcijama. Stoga, u njegovu čast, potrudite se da uzmete učešće u istim, i sreću donesete drugima, ali i sebi.

Forum mladih Makedonaca je organizator svih aktivnosti uz pomoć Fan kluba Tošeta Proeskog iz Beograda i uz podršku Fondacije Toše Proeski iz Kruševa, Nacionalnog saveta Makedonaca i Makedonske biznis asocijacije u Srbiji preko kompanija Sandej Kolid, Vitaminka i Alkaloid.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.