Kolege: Toše je bio ponos čitave eks-Ju estrade

Izvor: Press, 15.Okt.2012, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolege: Toše je bio ponos čitave eks-Ju estrade

Makedonski pevač Toše Proeski na današnji dan pre pet godina poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške.

Tošetova porodica izgubila je sina, brata i ujaka, a Balkan muzičku zvezdu anđeoskog glasa, kojoj su mnogi predviđali svetski uspeh.

Pola decenije od Tošetove smrti obeleženo je kod Feudalne kule u Skoplju gde je, pored paljenja sveća i polaganja cveća, otkriven spomen-zid akademika Ganeta Todorovskog posvećen Proeskom i Majci Terezi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Kolege se sećaju Tošeta kao pevača koji je bio ponos čitave eks-Ju estrade.

- Ta blaga narav i vedar duh bili su ponos cele estrade - rekao je Željko Samardžić, a Bojan Marović je napomenuo da su veoma emotivni koncerti sećanja koji se svake godine održavaju u Makedoniji.



Press otkriva gde su danas


Ljiljana Petrović, Andrijana Budimir i Georgije Georgijevski

Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović posle njegove pogibije povukla se iz javnosti. Mir je pronašla u jednom selu nadomak Niša, gde danas na hektarskom imanju uzgaja lavandu. Iako nikad za medije nije pričao o ljubavnom životu, Tošetova najveća ljubav bila je rukometašica Andrijana Budimir. Nakon pogibije Andrijana je priznala da je Tošeta volela najviše na svetu, a danas uspešno vodi kozmetički salon. Georgije Georgijevski, vozač „folksvagen tuarega" u kojem je poginuo Toše Proeski, samo nekoliko sati posle nesreće pokušao je da se ubije kada je saznao da je pevač mrtav jer mu je Toše pre svega bio prijatelj. On je osuđen na kaznu od dve godine zatvora, koja bi trebalo da istekne ovih dana.

- To su neverovatni naboji emocija kada vidite da ceo stadion peva i plače u isto vreme - priznaje Marović.

Goca Tržan kaže da je Toše bio neustrašiv.

- Plenio je osmehom i glasom. Nije imao strah ni od čega, volela sam emociju s kojom je pevao tužne pesme, koje je ipak na kraju završavao s osmehom. Neka ga anđeli čuvaju - kaže pevačica koja je s njim otpevala duet „Hiljadu i dvesta milja", a Tošetova sugrađanka Tijana Dapčević otkriva da je pevač bio zaljubljive prirode:

- Kada vidi devojku, posle dva minuta nađe ono najlepše na njoj i peva kao da je voli ceo život. Umeo da pronađe emociju za svakoga.

Ana Milenković priznaje da je vreme u Tošetovom društvu brzo prolazilo.

- Neverovatnom harizmom vezao bi nas za sebe toliko jako da ne poželiš da se ikada odvojiš od njega - kaže Ana.

Da podsetimo, 16. oktobra 2007. Tošetov automobil „folksvagen tuareg" udario je u prikolicu kamiona koji se kretao u suprotnom smeru. Vozač automobila teško je povređen, dok je menadžerka Ljiljana Petrović zadobila lakše povrede. Toše, koji je sedeo na mestu suvozača, poginuo je na licu mesta. Njegov život ugasio se u 26. godini, sahranjen je dan kasnije u rodnom Kruševu.
Pogledaj vesti o: Toše Proeski

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAKEDONSKI ANĐEO: Pet godina bez Tošeta Proeskog (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Okt.2012, 08:39

Na današnji dan pre pet godina, popularni makedonski pevač je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške u Hrvatskoj

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.