Posthumno orden Proeskom

Izvor: Politika, 24.Jan.2011, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posthumno orden Proeskom

SKOPLJE - Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov danas će posthumno odlikovati Toše Proeskog Orednom zasluga za Makedoniju, na dan 30-godišnjice njegovog rođenja.

Orden Proeskom, kako je saopšteno iz kabineta predsednika Ivanova, dodeljuje se zbog visokih dometa njegovog profesionalnog muzičkog stvaralaštva, kao i zbog njegovih aktivnosti na humanitarnom planu.

Ovakvim delovanjem, Proeski je dao izuzetan doprinos afirmaciji Republike Makedonije u svetu, kaže se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz predsedničkog kabineta, preneo je Makfaks.

Toše Proeski je poginuo u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine na autoputu Zagreb-Lipovac, u blizini Nove Gradiške, Hrvatska.

Makedonska vlada je Proeskog proglasila za Zaslužnog građanina Makedonije, a sam dan sahrane bio je proglašen za Dan nacionalne žalosti.

Večeras će u sali „Boris Trajkovski” u Skoplju biti održan humanitarni koncert u čast Proeskog. 

Fonet

objavljeno: 24.01.2011.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.