Izvor: B92, 10.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje vozaču Proeskog

Skoplje -- U Skoplju je počelo suđenje Đorđiju Đorđevskom koji je 16. oktobra prošle godine vozio automobil u kome je poginuo makedonski pevač Toše Proeski.

Đorđevski je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama. Đorđevski, koji je danas svedočio o onome što se dogodilo te noći kod Nove Gradiške u Hrvatskoj, zatražio je od suda da ne ponavlja sve detalje nesreće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer se, kako je rekao, oseća fižički i psihički loše.

Prema njegovom svedočenju, razlog saobraćajne nesreće je to što je kamion zadnjim delom prikolice udario u folksvagen "tuareg" kojim je upravljao Đorđevski, a na suvozačevom mestu je sedeo Proeski.

On je ostao pri svojoj tvrdnji da je u trenutku nesreće vozio 100 kilometara na sat, što je suprotno rezultatima istrage hrvatskih i makedonskih vlasti, prema kojima se vozilo kretalo brzinom iznad 150 odnosno iznad 170 kilometara na sat.

Đorđevski je rekao da se nije kretao brzinom većom od 100 km na sat jer se na putu povremeno pojavljivala magla i da u toku vožnje nije osećao ni zamor niti mu se spavalo.

Nastavak suđenja, na zahtev Tužilaštva koje je pokrenulo ovaj postupak po službenoj dužnosti, zakazano je za sredinu decembra, dok je porodica Proeskog odustala od krivičnog gonjenja pošto je Đorđevski bio prijatelj Proeskog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.