NIKAD PREŽALJEN: 12 godina od smrti tragično nastradalog Tošeta Proeskog

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKAD PREŽALJEN: 12 godina od smrti tragično nastradalog Tošeta Proeskog

Bol ne jenjava...

Danas se navršava jedanaest godina od preranog odlaska pevača Tošeta Proeskog, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Nove Gradiške u Hrvatskoj.

O besprekornom talentu, nezaboravnom i nezamenljivom glasu, a pre svega dobroti ovog makedonskog umetnika, večno će pričati mnogobrojne kolege i prijatelji koji se ne mire sa činjenicom da ga više nema. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome - rekao je jednom prilikom Toše neposredno pred smrt.

Toše i njegov prijatelj Đorđe Đorđevski krenuli su u Hrvatsku nešto pre ponoći. Umesto za volan, Toše seda na mesto suvozača i spušta sedište zbog povređene noge. Oni putuju sami do Niša, a kod naplatne rampe im se pridružuje i njegova menadžerka Ljiljana. Ona se smešta na zadnje sedište kako pevaču ne bi rušila komfor.

Zastali su nekoliko puta da se odmore i natoče benzin dok se Toše sve vreme dopisuje sa svojom devojkom Kaćom Restović.

Poslednju pauzu su napravili 60 kilometara od mesta tragedije. Na fiskalnom računu zabeleženo je vreme 06.05 sati.

Ljiljana je Đorđa upitala da li je umoran kako bi ona preuzela volan, ali on je negirao te je i menadžerka zaspala. Nakon kraćeg vremena dogodila se saobraćajna nesreća.

BOLI SEKOJ 16. BOLI 11. GODINI.. TOŠE PROESKI IN MEMORIAM ! 16.10.2007. - 16.10.2018💔💔💔 . . #tose #toseproeskiforever💗 #toseproeskiart #toseproeski #tosee #toseproeski #artistoninstagram #artist #art #drawing #drawings #draw #love #angel #serbia #macedonia #bosniaandherzegovina #croatia #slovenia #montenegro #bulgaria #fan #fans #tošefanclub #krusevo

A post shared by TOŠE PROESKI ART 🙇‍♂️💞 (@tose_proeski_art) on Oct 15, 2018 at 6:06pm PDT

Iz smrskanog automobila izlaze samo dva putnika, vozač i menadžerka. Proeski nastavlja da leži i ne odaziva se na dozivanja svoje menadžerke. U roku od 15 minuta na mestu nesreće stigla je hitna pomoć, a pošto je automobil bio previše oštećen morali su da čekaju vatrogasce kako bi izvukli telo Tošeta Proeskog.

Vest o njegovoj smrti odmah se proširila celim Balkanom, a ljudi nisu mogli da veruju da je to istina.

Njegov prerani odlazak potresao je ceo region, a narod i dalje veruje da se takav anđeoski glas neće ponovo pojaviti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.