Zbog pasa lutalica kod niške škole Sveti Sava roditelji zabrinuti za bezbednost dece

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jan.2020, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog pasa lutalica kod niške škole "Sveti Sava" roditelji zabrinuti za bezbednost dece

Brojni psi lutalice borave svakodnevno kraj niške OŠ "Sveti Sava" na Bulevaru Nemanjića, upozoravaju zabrinuti roditelji koji kažu da se deca plaše da idu sama u školu, jer su psi neretko agresivni. Direktorka škole Sanela Tarana kaže da dugo pokušava da reši problem, da su oni jutros ponovo sklonjeni, ali da je problem što ih iz Zoo higijene nakon vakcinacije vraćaju.

Roditelji su preko aplikacije "Prijavi problem" ukazali na to da je ugrožena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bezbednost dece zbog lutalica koje svakodnevno u čoporu borave kraj niške škole. Još je veći problem što im je neko postavio kućice i donosi hranu, dodaju, pa se svakodnevno povećava broj pasa koji borave kraj ograde. Roditelji zabrinuti za bezbednost dece; foto: čitalac/Prijavi problem

Škola i Opština ne reaguju. Deca se plaše da idu sama do škole, a drugo bezbednost njihova je ugrožena jer zbog straha mogu da istrče na ulicu. Pre neki dan su ženu ujeli. Molim vas pomozite nam - pišu roditelji.

Da škola ipak pokušava da reši problem tvrdi direktorka OŠ "Sveti Sava" Sanela Tarana koja potvrđuje da su njihovi gosti u dvorištu često psi lutalice, ali da su sami nemoćni da reše problem. Ističe i da dosad ni jedno dete nije povređeno.

Jedino što mogu i rade vrlo često je da zovu Zoo higijenu, ali direktorka podseća da pse moraju da vrate na mesto sa koga su ih pokupili.

Ima ih stalno tu, baš su jutros bili šinteri i sklonili ih. Nema ih par dana i onda ih vrate. Znam za problem i pokušavam da ga rešim. Apsolutno nisam za to da se psi maltretiraju, mi zato zovemo službu, to je jedino što možemo da uradimo, ali to nije rešenje. Problem je i to što ih deca hrane za vreme odmora i oni se zato i vraćaju. Obraćali smo se i Opštini i Komunalnoj policiji, stvarno više ne znam koga da zovemo - dodaje Tarana.

Obraćali su se i Društvu za zaštitu životinja, dodaje, ali su oni uglavnom puni i ne mogu da primaju nove životinje. Direktorka napominje da bi rešavanje problema trebalo da preuzme Opština Medijana, jer škola više nema šta da uradi osim da zove službu koja se bavi sakupljanjem pasa sa ulica.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.