Zapaljen badnjak ispred Hrama Svetog Save / VIDEO

Izvor: B92, 06.Jan.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljen badnjak ispred Hrama Svetog Save / VIDEO

Patrijarh Irinej predvodio je osveštenje i paljenje Badnjaka ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, kojem su prisustvovali mnogobrojni vernici.

Patrijarh je u obraćanju okupljenim građanima poručio da ovaj najveći i najradosniji hrišćanski praznik treba da ispuni naša srca i domove, a da svetu i našoj zemlji donese mir i slogu, mir koji je, kako kaže, Hristos doneo svojim rođenjem.

"Mi večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slavimo rođenje sina Božjeg, rođenje onoga koji želi da nas preporodi i obnovi sliku Božju u nama, jer smo mi ikona i slika Božja, jer smo mi mali bogovi u telu zemaljskom", poručio je Irinej.

On je pozvao majke da rađaju i na taj način ispunjavaju svetu zapovest Božju, istakavši da to nije samo njihova dužnost, već i velika čast.

Patrijarh Irinej je čestitao svim vernicima koji obeležavanju Badnji dan i Božić, tradicionalnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi".

"Neka je srećan Badnji dan i blagosloven najradosniji i najveći praznik povodom Hristovog rođenja", rekao je patrijarh.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Upaljeni badnjaci ispred Hrama Svetog Save: "Da ovaj Božić donese mir i slogu"

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2018

Patrijarh Irinej predvodio je večeras osveštenje i paljenje Badnjaka ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, kojem su prisustvovali mnogobrojni vernici...Patrijarh je u obraćanju okupljenim građanima poručio da ovaj najveći i  najradosniji hrišćanski praznik treba da ispuni naša srca i domove,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.