Vukova riznica među mališanima u Krupcu

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2017, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukova riznica među mališanima u Krupcu

U izdvojenom odeljenju pirotske OŠ “Sveti Sava“ u Krupcu održana je danas priredba  u čast Vuku Karadžiću pod nazivom “Iz Vukove riznice”, na kojoj je predstvljen deo blaga Vukovog bogatstva.

Pored učenika od prvog do osmog razreda iz Krupca, učestvovala su i deca predškolske grupe Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“ iz tog sela.

Priredbu su pripremile vaspitačica Gabrijela Panajotović, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << učiteljice Sonja Vučić, Dušanka Stanković, Gordana Zlatanović, nastavnica muzičke kulture Anita Nikolić, nastavnica srpskog jezika Irena Gavrilovski Icić sa rukovodiocem škole Sonjom Grozdanović.

Pored roditelja, učenika i gostiju, priredbi su prisustvovali učenici prvog razreda iz škole „Sveti Sava“ u Pirotu,Velikom Selu i Velikom Jovanovcu i zajedno su sa svojim drugarima iz Krupca polagali Đačku zakletvu.

Posle priredbe, gosti i domaćini su se počastili specijalitetima starinske kuhinje. Prvaci su imali priliku da vide popularnu etno učioniocu i poslušaju priče iz Vukovog detinjstva.

Manifestaciju su realizovali: Predškolska ustanova“ Čika Jova Zmaj“ ,OŠ“Sveti Sava“ uz pomoć Udruženja žena „Klok“,Mlekare „Ćirko“ i roditelja učenika.

Z.Panić

Slike Arhiva škole

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Priredba "Iz Vukove riznice" u selu Krupac kraj Pirota

Izvor: Blic, 07.Nov.2017

U izdvojenom odeljenju pirotske OŠ "Sveti Sava" u Krupcu održana je danas priredba u čast Vuku Karadžiću pod nazivom "Iz Vukove riznice"...Učestvovala su deca predškolske grupe Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“i učenici od prvog do osmog razreda OŠ "Sveti Sava" u Krupcu. Deca su predstavila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.