Vučić s patrijarhom razgovarao o mozaiku u Hramu

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s patrijarhom razgovarao o mozaiku u Hramu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve Irinejom o napretku radova na ukrašavanju Hrama Svetog Save i drugim "važnim pitanjima koja povezuju državu i crkvu".

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika Srbije, patrijarh Irinej je podržao Vučićeve napore u cilju nacionalnog, kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije i poželeo mu uspeh u daljem radu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />Sastanku su prisustvovali i rukovodilac projekta izrade mozaika akademik Manan Popov i glavni umetnik mozaika u Hramu Svetog Save Nikolaj Muhin.

U saopštenju se dodaje da su sagovornici saglasni da je 2019. godina od izuzetnog značaja za jačanje srpskog nacionalnog duha i srpskog kulturnog identiteta, a da je proslava 800 godina od nastanka prve srpske arhiepiskopije jubilej kome treba pokloniti izuzetnu pažnju.

Vučić je rekao da će država pomoći da se radovi na hramu okončaju, čime će Hram Svetog Save "početi da krasi najveći mozaik na svetu".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.