Vokalna grupa Konstantin treći put osvojila Englesku

Izvor: JužneVesti.com, 24.Okt.2023, 11:44

Vokalna grupa "Konstantin" treći put osvojila Englesku

Na trećem gostovanju u Engleskoj članovi vokalne grupe Konstantin iz Niša imali su tri koncerta - u crkvi Svetog Save i engleskoj katedrali Svetog Pavla u Londonu, kao i u crkvi Svetog kneza Lazara (Lazarica) u Birmingemu. Publika u Engleskoj je imala prilike da uživa u kompozicijama duhovne pravoslavne muzike, srpske etno i evergrin pop muzike domaćih i stranih autora, a utisci su sjajni, kaže Bojan Stanković iz Konstantina.

Otac Nenad Popović i Konstantin; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto: Vokalna grupa Konstantin Turneja u Londonu i Birmingemu bila je uspešna, prenosi utiske Bojan Stanković, a desila se na poziv crkvene opštine i oca protojereja-stavrofora Nenada Popovića koji je i starešina crkve Svetog kneza Lazara (Lazarice) u Birmingemu. Niški sastav održao je tri koncerta.

Interesantno je da je publika na koncertima pretežno bila engleska i veliko je bilo interesovanje da čuju nastupe i muziku nekih drugih kultura. Vokalna grupa Konstantin je ispraćena sa velikom pažnjom i aplauzima tokom sva tri koncerta. Program je bio baziran na kompozicijama duhovne pravoslavne muzike, srpske etno i evergrin pop muzike domaćih i stranih autora - kaže Stanković.

On ističe da duguju veliku zahvalnost ocu Nenadu Popoviću, parohiji crkvene opštine u Birmingemu i Londonu na pozivu, Trajanu Petkoviću koji je ugostio vokalnu grupu Konstantin u svom hotelu, kao i predstavnicima Grada Niša.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.