Vladika Jovan počasni član udruženja „Car Konstantin“

Izvor: juGmedia, 02.Mar.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Jovan počasni član udruženja „Car Konstantin“

NIŠ – Udruženje stvaralaca Niša „Car Konstantin“ na redovnoj Izbornoj skupštini održanoj u Svetosavskom domu za svog počasnog člana izabralo vladiku niškog dr Jovana Purića

Za predsednika Skupštine i predsednika Upravnog odbora ponovo su izabrali profesora dr Mileta Novakovića i profesora mr Novicu Ranđelovića.

Među brojnim inicijativama i akcijama u okviru svojih preogramskih aktivnosti jednoglasno usvojenih na redovnoj Izbornoj skupštini, kapitalni >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << poduhvat je svakako nastavak rada na priređivanju i izdavanju enciklopedije „Znamenite ličnosti Niša“, koja se radi uz blagoslove patrijarha Irneja i vladike Jovana, a uz partnerstvo sa Niškim kulturnim centrom (NKC).Očekuje se da ovaj projekat finansijski podrži Ministarstvo kulture Srbije.

Posebno je zanimljivo i nekoliko inicijativa koje će u toku ove godine USN uputiti gradskim vlastima. Jedna od njih je da se prošle godine preminulom slikaru iz Njujorka Radovanu Laletu Đuriću, osnivaču Niške art fondacije podigne bista ispred zgrade Fakulteta umetnosti, a da jedna ulica u gradu ponese njegovo ime.

Sa grupom za likovnu umetnost Fakulteta umetnosti i profesorom Pericom Donkovim USN će biti pokretač akcije „muralizacije“ grada kako bi se muralima „pokrili“ mnoge ružne fasade i prostori u gradu.USN će gradskom parlamentu uputiti i inicijativu za izmenu grafičkog rešenja Grba Niša.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.