Vaskršnji festival folklornih ansambala

Izvor: juGmedia, 17.Apr.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaskršnji festival folklornih ansambala

U Nišu će od 22. do 24. aprila biti organizovan prvi Vaskršnji festival crkvenih folklornih ansambala „Niš 2017.“, na kome će nastupiti ansambli iz Republike Srpske, Rumunije, Crne Gore i Srbije, a u ulozi domaćina biće Crkveno igrački ansambl „Branko“ iz Niša.

Svečano otvaranje zakazano je za subotu 22. aprila u 20 sati koncertom ansambla narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“.

Sutradan, u nedelju 23. aprila od 20 sati u Svetosavskom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << domu nastupiće svi učesnici prvog Vaskršnjeg festivala.

Učešće  su najavili Srpsko dobrotvorno i prosvetno društvo „Sveti Vasilije Veliki“ iz  Bratunca, Srpsko kulturno umetničko društvo „Sveti Despot Stefan Lazarević“ iz Srebrenice, Crkveno kulturno umetničko društvo  „Sveti Nikola“ iz Varjaša kod Temišvara, Кulturno umetničko društvo „Sveti Jovan Vladimir“ iz Bara i domaćin Crkveno igrački ansambl „Branko“ iz Niša.

Prvi vaskršnji festival crkvenih folklornih ansambala održava se sa blagoslovom Episkopa Raško – Prizrenskog gospodina Teodosija administratora Eparhije niške, a finansira ga Кancelarija za odnose sa crkvama i verskim zajednicama, Eparhija niška i grad Niš.

B.Lj.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Vaskršnji festival crkvenih folklornih ansambala u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Apr.2017, 11:34

Festival narodnih igara, na kome će se, pored Crkveno-igračkog ansambla “Branko” iz Niša, predstaviti i gosti iz Republike Srpske, Rumunije i Crne Gore, održaće se od 22. do 24. aprila u niškom Svetosavskom domu...Koncertom ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije “Venac” svečano...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.