VELIKA PLANA: Svi odlični učenici i ove godine od opštine dobijaju po 10.000

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 17:03

VELIKA PLANA: Svi odlični učenici i ove godine od opštine dobijaju po 10.000

Broj dodeljenih nagrada za ovu godinu još uvek nije poznat.

I ove godine, svi učenici osnovnih i srednjih škola u Velikoj Plani, koji su prošlu školsku godinu završili odličnm uspehom će biti nagrađeni sa po 10.000 dinara.

Sredstva je obezbedila opština, koja je za to namenila 15 miliona budđetskih para. 

- Učenicima većine osnovnih škola novčana nagrada je već uručena. Izuzetak su osnovne škole " >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sveti Sava" i "Nadežda Petrović" jer im je račun u blokadi. Učenicima tri srednje škole nagrada će biti uručena u sledećih desetak dana - kaže Neda Novaković, iz kabineta predsednika opštine.

Praksa povodom obeležavanja Sretenja – Dana državnosti Srbije je da svi velikoplanjanski odlikaši budu novčano nagrađeni uvedena je pre dve godine.

Za Sretenje 2022. godine po 10.000 dinara dobilo je 1.400 učenika, od čega je 1.150 osnovnoškolaca i 250 srednjoškolaca. 

Prošle godine nagradu je dobio 1.371 učenik, 300 srednjoškolaca i 1061 učenik osnovne škole. 

Nažalost, tačan broj učenika koji će po 10.000 dinara dobiti ove godine još uvek nije poznat. Jer, dok se na jednoj strani rukovodstvo opštine pobrinulo da i ove godine obraduje najbolje đake i za to u budžetu izdvojilo malih 15 miliona dinara, na drugoj strani direktori pojedinih škola se prema ovoj akciji odnose neodgovorno i aljakavo.

Zbog opisnog ocenjivanja, ovom akcijom nisu obuhvaćeni učenici koji su prošle godine završili prvi razred.

Izvor: Dušan Marić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.