U vodi nema žive

Izvor: Cafe.ba, 16.Jan.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vodi nema žive

Voda sa izvora "Jama" u Petrovu i "Volujak" u Kakmužu ispravna je za piće, rezultati su superanalize urađene po nalogu Inspektorata Republike Srpske.

U uzorcima vode sa ovih izvora nije pronađena nedozvoljena koncentracija žive, objavljeno je na sajtu opštine Petrovo.

Uzorke vode na izvoru "Volujak" u Kakmužu i "Jama" u Petrovu, te u Osnovnim školama "Vuk Karadžić" u Petrovu i "Sveti Sava" u Kakmužu uzeli su 29. decembra prošle godine tehničari iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Instituta za zaštitu zdravlja Banjaluka i Instituta za vode iz Bijeljine.

Uzorkovanje je obavljeno na različitim tačkama u distributivnom sistemu, među kojima su bile i one gdje su u ranijim analizama potvrđene povećane koncentracije žive.

Superanaliza je obavljena, nakon oprečnih rezultata analiza vode koju su obavili Institut za vode iz Bijeljine i Institut za zaštitu zdravlja Banjaluka.

Tada je banjalučki Institut utvrdio prisustvo žive u vodi, dok su rezultati bijeljinskog Instituta za vode pokazali da je voda ispravna.

Izvor "Jama" u Petrovu tada je isključen iz vodovodne mreže, a građani Kakmuža i Petrova snabdijevali su se flaširanom vodom za piće.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

U vodi iz »Jame« nema žive

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2015

PETROVO - Voda sa izvora "Jama" u Petrovu i "Volujak" u Kakmužu ispravna je za piće, rezultati su superanalize urađene po nalogu Inspektorata Republike Srpske...U uzorcima vode sa ovih izvora nije pronađena nedozvoljena koncentracija žive, objavljeno je na sajtu opštine Petrovo...Uzorke vode na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.