U Subotici predstavljena zbirka pesama Igora Mirovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2021, 14:17

U Subotici predstavljena zbirka pesama Igora Mirovića

U Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava“ u Subotici sinoć je otvorena izložba dokumenata "Tako su govorili naši preci“ koju je pripremio Srpski nacionalni savet Crne Gore, a iste večeti održana je i promocija zbirke pesama Igora Mirovića, predsednika Pokrajnske vlade.

Stihovani spis pod naslovom "Povratak u logos“, treća zbirka pesama u izdanju novosadskog "Prometeja“, predstavila je Igora Mirovića, presednika Pokrajnske vlade, u nekom drugom svetlu pred publikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okupljenom u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava“ u Subotici.

Umesto u prozi kojom govori politika, Mirović se oglasio stihovima koji dolaze iz srca, o dubljem sagledavanju i razumevanju događaja, ljudi i života.

"Zbirka pesama "Povratak u logos“ je aktuelna kao što je večita i čovekova borba sa unutrašnjim nemirima, preispitivanje sopstvenog života i uloge, okruženja... Jedan deo pesama ima i nacionalnu notu. Pevam i o Svetozaru Miletiću, Jaši Tomiću... o najznačajnijim ličnostima iz istorije Srba u Vojvodini“, kaže Igor Mirović, autor zbirke pesama "Povratak u logos“.

Igor Mirović, kome su stihovi bili prvobitni, a i dalje su omiljeni način izražavanja, ranije je objavio knjige poezije "Nebo nad Vizantijom“ i "Kremen plamen“ koje su prevedene na rumunski, mađarski i makedonski jezik.

Pesme predstavljene u "Povratku u logos“ izazvale su veliko interesovanje publike, a dobile su pohvale od književnika Selimira Radulovića, Budimira Dubaka i Dragana Stanića, predsednika Matice srpske.

"Igor Mirović se očigledno trudi da očuva „dušu deteta“ u sebi jer bez nje pesnik ne može da funkcioniše. Pošto je on poznat i kao političar, meni je ovo izuzetno zanimljiv slučaj, utoliko pre što Igor Mirović, kao pesnik, očigledno raste. I ova nova knjiga koju je objavio prošle godine pokazuje upravo taj rast. Ima tu zaista sjajnih pesama“, kaže Dragan Stantić, predsednik Matice srpske.

Na predstavljanju knjige "Povratak u logos“, Igor Mirović je u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava“ u Subotici najavio da, do kraja ove godine, namerava da objavi novu zbirku pesama koja će nositi naslov "Razgovori u svetioniku“, a u kojoj će se baviti najznačajnijim Srbima iz prošlosti Vojvodine sa ciljem da njihove pouke osvetle put u budućnost.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.