U Nišu izabran pobednik u pripremanju ajvara

Izvor: JužneVesti.com, 01.Okt.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu izabran pobednik u pripremanju ajvara

Početak jeseni je generalno period kada se ulicama južnih gradova širi miris pečene paprike. Praveći jedan od omiljenih srpskih specijaliteta - ajvar, u Parku Svetog Save tokom vikenda se nadmetalo 15 ekipa. Najbolji je, kako su saopštili iz Turističke organizacije Niša, bio tim Arriva, dok su drugi bili Doktor za ajvar, a treća ekipa članica Udruženja Aktiv žena grada Niša.

Takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Izađi mi na teglu, kako navode iz TON-a, organizovali su peti put u Nišu. Osim pripreme ajvara, u sklopu ove gastro-manifestacije bilo je i drugih sadržaja, a svirao je i bend Wild side trio.

O ekipi pobedniku, navode, odlučivao je žiri.

Njihov ajvar je od žirija dobio najbolje ocene, a odluka je bila jednoglasna - navode iz TON-a.

Osim za pripremu ajvara, nagrađeno je i Udruženje Zajedno do svetlosti iz Svrljiga, i to za najlepši štand.

Oni su za posetioce niškog karavana Izađi mi na teglu spremali i njihov popularni belmuž - dodaju.

Niški pobednici će sa prvacima iz ostalih gradova spremati ajvar 13. oktobra na velikom finalu u Beogradu, gde će vlasnik najboljeg recepta biti krunisan za kralja ajvara i poneti titulu najboljeg ajvar majstora u 2018. godini.

Nagradni fond za ovu sezonu je, dodaju, rekordan, i iznosi oko 1,5 milion dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.