Tajna časnog krsta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2021, 21:21

Tajna časnog krsta

Visoko, u okomitoj stenovitoj litici, na samoj ivici provalije, tajnu Časnog krsta i žrtve Gospoda Isusa Hrista svedoči studenička isposnica Svetog Save iz 12. veka.

Upravo tamo, na obroncima planine Radočelo, bila je ekipa Radio-televizije Vojvodine, kako bi gledaocima prenela važne poruke uzidane i živopise u ovom čudesnom pećinskom kompleksu, ali i manastiru Studenica, koji čuva jednu od najcenjenijih fresaka Raspeća u hrišćanstvu iz perioda s početka 13. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veka.

O čudesnoj tajni susreta Boga i čoveka na krstu i istini da Božja ljubav nema mere ni granice, te velikoj činjenici da je sud istorije nad Bogom bio krst, a sud Božji nad istorijom Vaskrsenje, u emisiji govore arhimandit Tihon, iguman manastira Studenica i protojerej Jovan Milanović, rektor Karlovačke bogoslovije.

Urednik i autor emisije: Sofija Ljukovčan

Snimatelj: Bojan Ognjanovac


Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.