Svetosavske povelje najboljima

Izvor: JUGpress.com, 27.Jan.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetosavske povelje najboljima

LESKOVAC

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu završena je Svetosavska nedelja. U ime ovogodišnjeg organizatora okupljenima se obratila Mare Karanfilović, direktorka Škole za tekstil i dizajn, koja se zahvalila lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću na pomoći i doprinosu da ova škola bude dostojan domaćin.

Svetosavske povelje za postignute rezultate na republičkim i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << međunarodnim takmičenjima dobili su Marija Tomić, učenica Gimnazije, Nemanja Stanković, učenik Škole za tekstil i dizajn, Aleksandra Ljubenović, učenica OŠ „Svetozar Marković“, Veljko Tomić i Katarina Stojanović, učenici OŠ „Vožd Karađorđe“, kao i osnovna škola „Svetozar Marković“ i Muzička škola „Stanislav Binički“.

Gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je uručio priznanje najboljim učenicima i školama, ovom prigodom je podelio i novčane nagrade grada najboljim mladim talentima u oblasti nauke, obrazovanja, kulture, sporta i usavršavanja. Ukupno 201 učenik i student je dobio ovu nagradu.

„Uspešnu zemlju i uspešan grad stvaraju uspešni, obrazovani, talentovani ljudi“ rekao je Cvetanović i dodao da je „Leskovac bogat takvim ljudima, naročito mladima koji tek treba da iskažu svoj pun potencijal. Zadatak svake odgovorne lokalne samouprave je da im u tome pomogne”, rekao je Cvetanović I ponovio da je Fond za mlade talente  obnovljen kad je on “preuzeo odgovornost” I dodao da se “iz godine u godinu uvećavaju  sredstva koja su namenjena  najboljim učenicima i studentima.

“Dobra vest je da već početkom februara počinje novi konkurs i da ćemo za proslavu Dana grada nagraditi još nekoliko stotina mladih. Svake godine prosečno nagradimo oko 500 učenika, studenata, doktoranata”, rekao je Cvetanović.

“Želimo da stvaramo Leskovac koji će biti grad mladih i grad za mlade, jer su oni naša pokretačka snaga, naš temelj za budućnost”, dodao je Cvetanović koji navodi da su “novčane nagrade samo jedan od načina kojima tome težimo”.

“ Organizujemo i nagradne ekskurzije za vukovce leskovačkih srednjih škola, a ostvarili smo i značajne pomake u oblasti kulture, kako bismo mladima ponudili što raznovrsnije i kvalitetnije sadržaje. Ono što je najvažnije je svakako zaposlenje i stvaranje mogućnosti da obrazovani mladi ljudi steknu potrebno iskustvo i pronađu posao nakon školovanja. Zato će i ove godine biti opredeljena značajna sredstva za mere aktivne politike zapošljavanja, u iznosu od 48 miliona dinara. Najviše sredstava biće usmereno upravo ka mladima, pa će za programe stručne prakse za sticanje praktičnih znanja i za diplomce sa prosekom preko 9 biti opredeljeno 29 miliona dinara, od čega 14 miliona za isplate iz 2016. godine,“ rekao je Cvetasnović I ocenio da su mladi “najbolji ambasadori”.

U ime nagrađenih zahvalio se Vladimir Cvetanović, koji je završio Medicinski fakultet u Nišu sa prosekom 9,87.

„Dodela ovih stipendija nije važna samo u finansijskom smislu, značajnije je to što predstavlja dokaz da grad iz koga potičemo veruje u nas, misli na nas i nagrađuje naš trud. Nadam se da će se ova praksa nastaviti i ubuduće i da će grad i dalje verovati u svoje talente,“ rekao je on.

Skupu su prisustvovali prosvetni radnici, predstavnici lokalne samouprave i gosti iz Makedonije i Bugarske.

Publici se predstavio hor Muzičke škole „Stanislav Binički“ koji je izveo splet srpskih pesama.

Učenici Škole za tekstil i dizajn su priredili predstavu čija je tema bila dilema za ili protiv korišćenja tuđica u srpskom jeziku i prikazali modnu reviju modela koje su sami kreirali.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.