Sveti Sava postaje Bin Zajed!?

Izvor: Mondo, 29.Dec.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveti Sava postaje Bin Zajed!?

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji pred državnim vrhom Srbije predložio je da se OŠ "Rastko Nemanjić Sava" u Novom Pazaru preimenuje u OŠ "Šeik Kalifa bin Zajed el Nahjan".

Foto: Ilustracija

Ambasador Džuma Rašid el Daher izneo je taj svoj predlog u četvrtak na svečanom otvaranju škole u Novom Pazaru gde je prisustvovao državni vrh Srbije, uključujući i premijera Aleksandra Vučića.

Ovo nije jedini predlog koji je el Daher >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izložio. Naime, on je predložio i da bolnica ponese ime po osnivaču Emirata a vrtić da se zove "Abu Dabi".

“Time će ova imena biti potvrda snažnog prijateljstava između Srbiije i UAE”, rekao je tom prilikom ambasador.

Aida Ćorović iz NVO Urban in smatra da onaj ko diktira novac ima pravo i da diktira uslove, ali da je strašno što se Srbija nalazi u takvom ekonomskom beznađu da “kičmu savija za šaku dolara”.

“Međutim, moglo je i gore... Šta će se desiti ako nam i Kinezi izgrade školu ili neku ustanovu i traže da se nazove po nečem njihovom”, upitala je Aida.

Da je promena naziva škole izvesna, potvrđuje i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović. On je za “Kurir” rekao da lokalna zajednica nema ništa protiv ove inicijative jer UAE kao donatori imaju pravo da menjaju ime.

Da li će predlog biti uvažen ne zna se. Kako piše list, u resornim ministarstvima juče nisu uspeli da dobiju odgovor na to pitanje.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Srpski mediji u panici zbog promjene naziva škole u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 29.Dec.2015

Novi Pazar – Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji pred državnim vrhom Srbije predložio je da se OŠ “Rastko Nemanjić Sava” u Novom Pazaru preimenuje u OŠ “Šeik Kalifa bin Zajed el Nahjan”. Ambasador Džuma Rašid el Daher iznio je taj svoj prijedlog u četvrtak na svečanom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.