Izvor: DANuBeogradu.rs, 24.Jan.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveti Sava – da se ne zaboravi

U svetovnom životu Rastko Nemanjić, u monaškom Sava, nedugo posle smrti srpski svetitelj – Sveti Sava, najvažnija je ličnost u istoriji srpskog naroda. O prvih sedamnaest godina života Rastka Nemanjića malo se zna. Rođen je oko 1175. godine kao treći, najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje i njegove supruge Ane. Obrazovanje koje je stekao, do … The post Sveti Sava – da se ne zaboravi appeared first on Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...






Povezane vesti

Predstavljen zbornik "Svetosavska poetska riznica"

Izvor: RTS, 24.Jan.2019

Iz neiscrpne riznice pesama posvećenih najvećem srpskom svecu prosvetitelju Savi, Dejan Tomić je odabrao 222 pesme za zbornik "Svetosavska poetska riznica" koji je predstavljen u Vukovoj zadužbini. Na taj način novosadski "Prometej" i RTS obeležili su 800 godina autokefalnosti srpske crkve...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DANuBeogradu.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DANuBeogradu.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.